Openingstijden: ma t/m vr 09.00-18.00

Fillers

behandelingen fillers
EEN VEILIG MIDDEL OM TEKENEN VAN VEROUDERING TE VERZACHTEN

Fillers

Met het verstrijken van de jaren, wordt onze huid slapper en rimpeliger. Maar dat betekent niet dat we niks kunnen doen tegen het natuurlijke verouderingsproces. Zo helpen fillers om de kleine en middelgrote rimpels te verminderen of te laten verdwijnen. 

Fillers worden met een kleine injectienaald in de huid gespoten. Met name rimpels die zijn ontstaan door een verlies aan vet- of bindweefsel (neuslippenplooi, wanglijnen, mondhoekplooi, etc.) zijn geschikt voor een dergelijke behandeling. Ook kunt u met een filler de contouren van uw gezicht verbeteren door de diepe neuslippenplooi op te vullen. Lippen kunnen prachtig en natuurlijk iets worden opgevuld voor een mooiere, vollere mond. Jukbeenderen of konen kunnen worden geaccentueerd door meer volume aan te brengen. En volumeverlies van de wangen en slapen door veroudering, wat vaak een vermoeide uitstraling geeft, kan mooi worden hersteld. Fillers zijn veilige vulmiddelen op natuurlijke basis, bestaande uit een van nature in het lichaam voorkomende stof, hyaluronzuur.

Bij Groh Clinic worden vrijwel alle mogelijke behandelingen met fillers uitgevoerd. Van de meest voorkomende behandelingen als rimpelopvulling en het vergroten van lippen, tot wallen, jukbeenderen, handen, voorhoofdscontouren, kinnen en oorlellen. We hebben de meest uitgevoerde behandelingen met fillers uitgelicht.

Hyaluronzuur en Radiesse

Groh Clinic werkt bij de fillerbehandelingen met hyaluronzuur en ook met Radiesse. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor, onder andere in de huid. Daar is het verantwoordelijk voor het vasthouden van water. Het hydrateert, geeft soepelheid, veerkracht en volume. Naarmate je ouder wordt, neemt de productie van hyaluronzuur af, waardoor de huid slapper wordt en rimpels ontstaan. Hyaluronzuur, wereldwijd de meest gebruikte filler, is een veilig middel om de tekenen van veroudering te verzachten. Omdat hyaluronzuur een huideigen bestanddeel is, is de kans op een allergische of overgevoelige reactie klein.

Radiesse is een lang blijvend, maar niet permanent vulmiddel. Het is samengesteld uit een gel (70%) en calcium-hydroxylapatiet (CaHa)-deeltjes (30%) en is opgebouwd uit calcium en fosfaat-ionen. Deze komen van nature ook in het lichaam voor, waardoor Radiesse veilig en biocompatibel is voor het vullen van zacht weefsel. De ingespoten gel lost geleidelijk op in het lichaam en wordt vervangen door lichaamseigen cellen die de plaats rondom de CaHa-deeltjes innemen. Hierdoor ontstaat een zachte en flexibele vulling die bestaat uit CaHa-deeltjes en natuurlijk lichaamseigen weefsel (collageenmatrix).

Fillers en corona vaccinaties

In de Verenigde Staten zijn een aantal gevallen gemeld van mensen die na toediening van het corona vaccinvan Moderna wat roodheid of lichte zwelling hebben ervaren op plekken waar recent fillers zijn geplaatst. Het gaat hier om een niet-ernstige bijwerking die goed te behandelen is. Deze reactie komt doordat het imuunsysteem actiever wordt na vaccinatie, en in uitzonderlijke gevallen de filler interpreteert als lichaamsvreemd materiaal en hiertegen reageert.

Hoewel de kans hierop zeer gering is, adviseren we om veiligheidshalve in de twee weken voor- en na de vaccinatie met Moderna geen fillerbehandeling te ondergaan.