Openingstijden: ma t/m vr 09.00-18.00

Bruxisme

Botox Bruxisme
Botox is succesvol en ongevaarlijk

Botox - Bruxisme Behandeling

Bruxisme is de medische terminologie voor tandenknarsen en het klemmen van de kaak. Meestal gebeurt dit tijdens de slaap. Bruxisme kan onbehandeld resulteren in aangezichtspijnen en hoofdpijn. Het kan de kwaliteit van slapen beïnvloeden en tot schade van de tanden leiden. Ook kan het gezicht voor hypertrofie van de kaakspieren er vierkant uitzien.

Door botox als een therapeutisch middel in te zetten bij deze aandoening kunnen bovenstaande condities worden verholpen.

Hoe werkt Botox bij Bruxisme?

Tijdens de behandeling worden enkele kleine injecties in de masseterspier aangebracht. Deze spier zorg voor dat met kan bijten en kauwen. Botox ontspant de spier en vermindert de sterkte. Hierdoor wordt de mogelijkheid tot tandenknarsen tegengegaan. Daarbij slinkt de spier iets waardoor de kaak minder vierkant wordt en de kaaklijn meer contour en een zachter uiterlijk krijgt.

In het kader van het contouren van de kaak wordt de beste verandering over 2 tot 3 sessies gezien. Na een week van de behandeling ziet men al verschil. Het effect duurt ongeveer 4 maanden, maar zal langer duren na herhaalde behandelingen.

behandelingen botox bruxisme