Openingstijden: ma t/m vr 09.00-18.00

Kraaienpootjes

botox kraaienpootjes
Botox is succesvol en ongevaarlijk

Botox - Kraaienpootjes

Met de kraaienpootjes of lachrimpels worden de rimpels naast de ogen bedoeld. Kraaienpootjes ontstaan door lachen of knijpen met de ogen. Bij deze beweging wordt de huid steeds op dezelfde plaats samengevouwen. Vanaf het 25ste levensjaar neemt de hoeveelheid elasticine in de huid af. De huid wordt daardoor minder soepel en elastisch. Je kunt dan merken dat lijntjes minder snel wegtrekken en steeds langer in de huid blijven staan. De huid rond de ogen is erg dun, dus vaak worden hier als de eerste rimpeltjes waargenomen.

 

De kraaienpootjes kunnen goed met botox worden behandeld. Botox ontspant de spieren rondom de ogen die de rimpels veroorzaken. De huid kan zich hierdoor herstellen en de rimpeltjes verzachten of verdwijnen binnen twee weken.

Gedurende het leven worden de kraaienpootjes steeds dieper en prominenter, waardoor ze vaak in verband worden gebracht met ouder worden. Sommige mensen kunnen er zich bij zichzelf flink aan storen. Bij hele diepe kraaienpootjes kunnen de rimpels in de huid blijven staan, ook als de spieren rondom het oog ontspannen zijn. In dat geval kunnen we u goed behandelen met een hyaluronzuur filler, om de rimpels op een natuurlijke wijze wat op te vullen.

Soms kunnen de kraaienpootjes met name ontstaan door volumeverlies van de wangen of slapen. Dit kan dan met een dikkere hyaluronzuur filler of Radiesse worden gecorrigeerd.

Voor de behandeling vindt altijd eerst een intakegesprek plaats waarbij u advies krijgt over de voors en tegens van de verschillende behandelmogelijkheden.Vaak worden er meerdere zones tegelijk behandeld om de balans in het gezicht te houden.

De behandeling zelf bestaat uit een aantal prikjes in de spieren rondom de ogen. Hiervan voelt u nagenoeg niks, en na afloop is niet te zien dat u bent behandeld. Na een aantal dagen beginnen de rimpels te vervagen.

Na twee weken vind er een controle plaats, en indien het resultaat nog niet helemaal optimaal is wordt er kostenloos nabehandeld.

behandelingen huidverbetering
Before & After
Botox–Kraaienpootjes-voor
Botox–Kraaienpootjes-na