Openingstijden: ma t/m vr 09.00-18.00

Haar

prp xlhair haaruitval

Haarverlies

Dik en gezond haar wordt geassocieerd met jeugd en schoonheid. Haarverlies en dunner wordend haar zijn problemen die miljoenen mannen en vrouwen over de wereld aangaan. Het kan leiden tot een verminderd gevoel van eigenwaarde en minder zelfvertrouwen.

Haarverlies kan door een aantal factoren worden veroorzaakt, waaronder genetica, ouderdom, ziekte, medicatie, stress of een conditie die alopecia androgenetica wordt genoemd.

Alopecia andragenetica begint bij mannen met name op de kruin en de inhammen. Bij vrouwen wordt de haardichtheid veelal bovenop de schedel verminderd en krijgen de haren een dunnere structuur. Het kan al rond de leeftijd van 20 jaar beginnen maar wordt pas zichtbaar tussen 30-50 jaar. Bij vrouwen heeft de menopauze invloed op het haarverlies.

In de kliniek kan worden onderzocht of de verhouding tussen de telogen (uitvallende) haren en de allogene (groeiende) haren is verstoord en wordt het haarverlies geclassificeerd naar de Norwoord Scale.

Bij Groh Clinic wordt haarverlies op vier manieren met succes behandeld:

Norwood Scale
Norwood Scale

XL Hair

XL Hair is een product dat haarverlies tegen gaat en haren dikker en gezonder maakt. XL Hair bestaat een combinatie van hyaluronzuur, vitaminen en groeifactoren. Hierdoor worden de follikels gestimuleerd tot haarproductie en ontstaat meer volume.

Door middel van oppervlakkig injectie met een micronaaldje wordt het product in de hoofdhuid gebracht. De procedure is niet pijnlijk.

De actieve haaruitval stopt binnen 3 maanden en nieuwe haargroei wordt binnen 6 maanden gestimuleerd.

De XL-hair behandeling bestaat voor mannen uit 6 sessies. Vrouwen moeten 8 keer over 2 maanden behandeld worden.

Meer informatie over XL Hair van Skintech vindt u hier.

 

PRP

Een van de nieuwere technieken op het gebied van haarverlies is Plaatjes Rijk Plasma (PRP). Door gebruik te maken van het eigen bloed, welk rijk is aan groeifactoren. Deze groeifactoren activeren na injectie unipotente stamcellen. Hierdoor kunnen ze tot haargroei aanzetten bij vrouwen en mannen die bijvoorbeeld lijden onder condities als alopecia androgenetica en dunner wordend haar. Ze verbeteren dun een beschadigd haar, stimuleren de haarfolikels en zorgen voor een betere bloedsomloop van de haarzakjes.

Tijdens de behandeling wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Uit dit bloed wordt door middel van een lasergestuurde centrifuge (Magellan Platelet Seperator) de PRP verkregen. Dit plasma wordt middels oppervlakkige injecties in de hoofdhuid aangebracht.

PRP moet niet gezien worden als een genezing voor haarverlies. Maar het laat positieve resultaten zien, waarbij patiënten extreme resultaten hebben gerapporteerd.

Haar wordt dikker, groei wordt versneld en nieuwe haren groeien op gebieden die eerst nog dun behaard waren. De resultaten worden zichtbaar gedurende de eerste maanden. Het wordt geadviseerd 3 behandelingen te ondergaan gedurende de eerste 3 maanden gevolgd Een jaarlijkse herhaalbehandeling om de resultaten te behouden en te optimaliseren.

De behandeling kan gecombineerd worden met XL Hair.

 

HAARPRODUCTEN

Een behandeling met XL Hair of PRP moet gecomplimenteerd worden met adjuvante producten om het best mogelijke resultaat te bewerkstelligen.

Er kan naast het gebruik van bepaalde vitaminen een combinatie worden gemaakt met DS Spectral DNC-N, een klinisch bewezen werkzame spray met 5% nanoxidil. Deze stimuleert de haargroei en gaat haarverlies tegen.

Daarnaast wordt aanbevolen de behandelingen verder te ondersteunen met Revitalix-shampoo of DS Laboratories Revita shampoo en conditioner. Deze gaan (erfelijke) haaruitval tegen en bevat (DHT blokkerende) ingrediënten voor een vitale hoofdhuid, de haarfollikels worden gestimuleerd en haaruitval wordt verder bestreden.

 

MEDICATIE

In overleg kan er haar stimulerende medicatie worden voorgeschreven op receptuur.