Openingstijden: ma t/m vr 09.00-18.00

Seksualiteit

O-shot beter vaginaal orgasme verhoogd seksueel_verlangen verminderd urineverlies

Seksualiteit

Seksualiteit en orgasme kunnen complex zijn. De O-shot is dus ook geen “one-shot fixes all”. Indien er bijvoorbeeld een psychologische remming plaatsvind, verstoord deze de zogenaamde ‘seksuele reactie cyclus’ . De O-shot kan echter ook hierbij van positieve invloed zijn. De cyclus moet volledig worden doorlopen om een orgasme te krijgen en kent 4 stappen:

 

Stap 1: verlangen

Verlangen is de start van de cyclus. Verlangen geeft een gevoel van begeerte. Deze seksuele lading ontstaat in reactie op een feitelijke of potentiële seksuele activiteit. Bij de meeste vrouwen komt dit tot uiting in een versnelde hartslag en ademhaling.

Stap 2: opwinding

Na verlangen ontstaat de opwinding. Vrouwen kunnen door het gebruik van de vijf zintuigen voelen, ruiken, proeven, horen en zien de seksuele stimulatie meer en meer gaan ervaren. Door sensuele aanrakingen, de omgeving, geluiden, smaken en geuren te beleven, kan de seksuele motor een kick-start krijgen. Een normale fysieke reactie die hierbij hoort, is dat er vaginaal vocht wordt vrijgegeven. Dit dient als smering voor geslachtsgemeenschap. De vagina kan tevens de clitoris vergroten, terwijl bij de borsten de tepels hard worden of rechtop gaan staan.

Stap 3: orgasme

Het derde moment in de cyclus is het orgasme. Tijdens het hoogtepunt van de opwinding, trekken de spieren rond de vagina ritmisch samen. Dit wordt vaak aangeduid als de seksuele climax.

Stap 4: resolutie

Na het orgasme, keren de vagina en de clitoris terug naar de situatie van vóór de opwinding. De meeste vrouwen voelen zich vervolgens ontspannen, content en tevreden.

O-shot beter vaginaal orgasme verhoogd seksueel_verlangen verminderd urineverlies