Openingstijden: ma t/m vr 09.00-18.00

Polynucleotiden

Philart Polynucleotiden header

Polynucleotiden

Ontdek Philart

Een nieuwe biostimulator op basis van polynucleotiden,
die op natuurlijke wijze tekenen van huidveroudering bestrijdt.

Behandelingen die de huid stimuleren en daadwerkelijk zelf tot actie aanzetten, groeien flink in populariteit. Onder deze zogenaamde biostimulatoren is Philart een nieuwe en zeer interessante aanwinst.

Philart behoort tot een relatief nieuwe groep biostimulatoren die zijn gebaseerd op polynucleoptiden. Deze zorgen voor intensieve hydratatie, een verbetering van elasticiteit, kwaliteit en teint van de huid, en stimuleren de aanmaak van collageen, elastine en antioxidanten.

Wat zijn Polynucleotiden?

De actieve bestanddelen Philart zijn gepolymeriseerde polynucleotiden (PDRN). Polynucleotiden zijn bouwstenen van DNA en RNA, en deze wonderbaarlijke moleculen hebben weefselherstellende, anti-ischemische en ontstekingsremmende eigenschappen. Ze bevorderen de bloedsomloop, vangen vrije radicalen op die huidschade veroorzaken, zorgen voor meer fibroblast-activiteit en het herstelt het DNA. Ze worden in medische wereld daarom al langer ingezet om genezing te versnellen bij brandwonden, moeilijk te genezen wonden en huidtransplantaties. Met Philart hebben deze regeneratieve eigenschappen nu dus ook een esthetische toepassing gevonden.

Hoe werkt Philart?

Philart is dus een injecteerbare gel, gebaseerd op gepolymeriseerde polynucleotiden (PDRN). Deze polynucleotiden hebben verschillende biochemische eigenschappen die bijdragen aan huidverjonging en -verbetering, en hebben op verschillende manieren positieve effecten op de huid.

Intensieve hydratatie

Philart kan door de hydrofiele structuur heel krachtig watermoleculen binden, waardoor het weefsel intensief wordt gehydrateerd.
Dit draagt bij aan een gladdere huidtextuur en betere teint.

Stimulatie van eollageen en elastine

Polynucleotiden stimuleren de activiteit en groei van de zogenaamde fibroblasten.
Deze fibroblasten zijn de cellen of ‘fabriekjes’ die collageen en elastinevezels in de huid aanmaken, en die zorgen voor de rekbaarheid en stevigheid van de huid.

Sterk antioxidatief effect

Antioxidanten bestrijden vrije radicalen. Deze vrije radicalen zijn aggressieve stoffen die schade bezorgen aan in dit geval de huidcellen.
Antioxidanten helpen zo bij het voorkomen en herstellen van huidbeschadiging.

Regeneratie van huidcellen

Polynucleotiden hebben het vermogen om de regeneratie van huidcellen te stimuleren.
Ze bevorderen de groei en proliferatie van nieuwe gezonde huidcellen, wat leidt tot een verhoogde vernieuwing van de huid.
Dit kan helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels en een doffe huidskleur.

Anti-ischemische of ontstekingsremmende eigenschappen

Polynucleotiden hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat betekent dat ze bijdragen bij het verminderen van roodheid, ontstekingen en gevoeligheid van de huid.

Welke behandelgebieden?

Philart komt in een reguliere versie, en in een versie waarbij ook hyaluronzuurfiller is toegevoegd: Philart Next.

Beiden zijn breed toepasbaar voor verschillende gebieden.
Denk hierbij vooral aan het gezicht, hals, decolleté en handen.
En in tegenstelling tot andere injecteerbare biostimulatoren kan het ook op het voorhoofd gebruikt worden.

PhilArt treatment area
Philart Eye

Uniek is daarnaast de mogelijkheid om het gebied direct rond de ogen te behandelen.

Hiervoor is een speciaal product ontwikkeld: Philart Eye.

Dit is hiermee de eerste biostimulator waarmee de oogleden (boven en onder) en kraaienpootjes behandelt kunnen worden.

PhilArt Eye Treatment Area

De behandeling

Een behandeling met polynucleotiden is geschikt voor mannen en vrouwen, en duurt doorgaans 30 minuten. Vervolgens kan men doorgaans de dagelijkse werkzaamheden hervatten, hoewel het risico op wat roodheid of wat zwelling nooit valt uit te sluiten.

De behandelingen met polynucleotiden worden doorgaans ingezet middels een oplaadfase en een onderhoudsfase. Een typisch behandelplan bestaat uit 3 sessies met 2ml philart met telkens een interval van 2-3 weken in de oplaadfase. Vervolgens in de onderhoudsfase wordt een behandeling geadviseerd elke 3-6 maanden. De polynucleotiden worden in die periode volledig door het lichaam afgebroken. Gezien de regeneratieve eigenschappen kan een behandeling met polynucleotiden goed gecombineerd worden met andere behandelingen en de werking hiervan zelfs versterken.

Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd eerst een consultatie plaats waarin de mogelijkheden en wensen zijn besproken en waarin een behandelplan is gemaakt.

Voordelen van Philart

  • Stimulatie van collageen en elastine
  • Hydratatie en herstel van de huid
  • Ontstekingsremmende eigenschappen
  • Natuurlijke huidverjonging
Before & After