Openingstijden: ma t/m vr 09.00-18.00

Sculptra

sculptra

Sculptra

Sculptra is een injectable die de natuurlijke collageen aanmaak van de huid effectief en langdurig stimuleert.

Sculptra is een biostimulator, een collageenstimulerende filler op basis van poly-L-melkzuur (ook bekend als PLLA of Poly-L-Lactic Acid).

Dit poly-L-melkzuur is een biocompatibel en afbreekbaar synthetisch materiaal dat de huid tot nieuwe collageenproductie stimuleert.

De collageenstructuur die door het injecteren van Sculptra gevormd wordt, zorgt voor versteviging en verstrakking van de huid, herstel van het volumeverlies en vermindering van fijne lijntjes. Sculptra wordt heel langzaam door het lichaam afgebroken terwijl het collageen zich in de huid blijft opbouwen.

sculptra logo
sculptra - improves firmness and reduces sagging
sculptra
sculptra - empowers your skin
Hoe werkt Sculptra?

Sculptra zorgt ervoor dat collageen wordt aangemaakt in en onder je huid, en fungeert letterlijk als een zaadje om collageen terug te laten groeien. Dat nieuwe collageen verstevigt de huid, zorgt voor volume, een stevigere huid en verbeterde huidtextuur.

Aangezien Sculptra een biostimulator is ziet het resultaat er zeer natuurlijk uit. Het is een langdurig opbouwend proces van ondersteuning van je huid. Het verjongende resultaat bouwt zich heel geleidelijk op.

De benodigde hoeveelheid behandelingen zijn afhankelijk van je leeftijd, leefstijl, de kwaliteit van de huid en jouw verwachting van het resultaat.

 

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt tijdens een consultatiegesprek met de arts een persoonlijk behandelplan opgesteld. De gebieden die kunnen worden behandeld zijn het hele gezicht, hals, decolleté of een specifiek gedeelte van het gezicht. De te behandelen gebieden worden altijd verdoofd met een verdovende crème, zodat de behandeling doorgaans niet als pijnlijk wordt ervaren.

Sculptra komt in poedervorm in een flacon, en wordt vervolgens aangemaakt met steriel water en een kleine hoeveelheid verdovende vloeistof. Deze vloeistof wordt middels kleine injecties of met een canule in de diepere huidlaag aangebracht. Na de behandeling wordt de huid gekoeld met een coldpack om eventuele zwelling tegen te gaan. De nazorg bestaat eruit om gedurende enkele dagen na de behandeling het gebied een paar maal per dag enkele minuten te masseren.

Sculptra is al lange tijd om de markt en heeft mede daardoor de kans gehad om zijn veiligheid te bewijzen. Het heeft niet voor niets een FDA-approval. Aangezien het wordt gemaakt van een lichaamseigen stof komen bijwerkingen vrijwel niet voor.

 

Het resultaat

Aangezien bij een Sculptra behandeling de eigen huid wordt aangezet tot aanmaak van collageen, is het uiteindelijke resultaat niet direct waar te nemen. Dit is een langzaam proces dat 3 tot 6 maanden duurt. Daar staat tegenover dat het resultaat van de behandeling lang aanhoudt, het aangemaakte collageen houdt 2,5 tot 3 jaar aan.

Before & After
Sculptra Cara after
Sculptra Cara before
Before & After
Sculptra Elissa after
Sculptra Elissa before
Before & After
Sculptra Alexander after
Sculptra Alexander before
Before & After
Sculptra Franca after
Sculptra Franca before