Openingstijden: ma t/m vr 09.00-18.00

Seffihair

seffihair banner

Seffihair

Regeneratieve therapie voor je haar
Stopt haarverlies en stimuleert haargroei bij alopecia androgenetica

Seffihair is een baanbrekende ‘vetoverdracht’ -procedure die haarverlies stopt en nieuwe haargroei stimuleert door gebruikmaking van Autologous Regenerative Therapy (ART), een nieuwe, veilige en gepatenteerde technologie gebaseerd op gebruik van je eigen vetweefsel.

Seffihair Logo

Wat is het?

Seffihair is een medische behandeling om de effecten van androgenetische alopecia tegen te gaan en terug te draaien; haaruitval staat stil en nieuw haar groeit.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van de meest veilige substantie die er bestaat, namelijk de cellen van je eigen lichaam.
In het bijzonder de zogenaamde stromale vasculaire fractie(SVF) en de mesenchymale stamcellen (ADSC’s – Adipose Derived Stem Cells) die aanwezig zijn in je eigen oppervlakkige vetweefsel.
Een behandeling met seffihair stimuleert en voedt de haarfolikels dankzij de herstellende werking van je eigen getransplanteerde stamcellen.

Zijn stamcellen de toekomst van de cosmetische geneeskunde?

Het herstellende vermogen van ons lichaam hebben we mede te danken aan onze stamcellen.
Stamcellen zijn als ‘babycellen’ in staat om uit te groeien tot verschillende soorten cellen zoals zenuw-, spier-, bot- of huidcellen. De plek waar een stamcel wordt geplaatst bepaalt wat voor type cel het gaat worden. Zo kunnen stamcellen bijvoorbeeld in een versleten gewricht nieuw kraakbeen vormen, de verstoorde huidstructuur bij littekens herstellen, de door de zon beschadigde huid verjongen en zelfs haargroei herstellen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De stamcellen (ADSC’s) die uit je eigen lichaamsvet worden gehaald (meestal buik, zij of benen) hebben het vermogen om van babycellen te transformeren naar rijpe cellen, en zo verzwakte huid te regenereren, volumeverlies te herstellen of haarfollikels nieuw leven in te blazen. Voor een behandeling van het gezicht kan gekozen worden om de stamcellen samen met de vetcellen terug te plaatsen om zo naast huidverbetering ook volume te herstellen.
Bij behandeling voor herstel van haargroei worden vetcellen eruit gefilterd waarna alleen de vloeistof geïnjecteerd wordt dat rijk is aan groeifactoren en stamcellen.

seffihair packaging
VOEDING
STIMULATIE
HERSTEL

Hoe werkt Seffihair?

Haaruitval komt veelvuldig voor bij mannen en vrouwen, en is het gevolg van uiteenlopende oorzaken of beïnvloedende factoren. De meest voorkomende oorzaak, alopecia androgenetica, resulteert erin dat de haren steeds dunner en zwakker worden totdat ze uiteindelijk helemaal verdwijnen. Seffihair heeft een oplossing voor deze problemen.
Jouw oppervlakkige huidvet bevat regeneratieve cellen die bestaande haarfollikels voeden en stimuleren nadat ze zijn overgebracht naar gebieden met weinig of geen haargroei.
De getransplanteerde stamcellen zetten hun levenscyclus voort en gaan de oude beschadigde haarcellen vervangen. Haaruitval stopt en je haarfollikels krijgen een groeiboost.

seffihair svf tube

Is dat dan wetenschappelijk bewezen?

Ja, en zeer uitgebreid zelfs. Er zijn meer dan 100 wetenschappelijke publicaties die de rol van mesenchymale stamcellen en Stromale Vasculaire Fractie (dus die groeifactoren en stamcellen uit je eigen vetweefsel) laten zien. Daarnaast zijn er verschillende internationale studies die de effectiviteit van deze groeifactoren en stamcellen bij de behandeling van androgenetische alopecia aantonen.

VEILIG
NATUURLIJK
EFFECTIEF

De behandeling

In het onderhuidse vet zijn stamcellen in groten getale aanwezig. Een kleine hoeveelheid van dit oppervlakkige vetweefsel wordt eenvoudig met een spuitje weggenomen onder lokale verdoving. De plaats waar het vet wordt ‘geoogst’ kan na de behandeling enkele dagen licht beurs aanvoelen.
Nadat het vet is geoogst worden de stamcellen gefilterd door middel van centrifuge. De vloeistof die hierna resteert is rijk is aan groeifactoren en stamcellen.
De gefilterde stamcellen worden vervolgens met kleine prikjes in de hoofdhuid geplaatst.

seffihair hair treatment
seffihair tubes

Het resultaat

In de eerste dagen na de behandeling is er kans op wat milde zwelling of roodheid, en een licht beurs gevoel op de plek waar is geoogst. In de regel is het herstel mild en worden al snel mooie resultaten gezien.
Het optimale resultaat van de behandeling wordt zichtbaar zodra de stamcellen hun plek gevonden hebben, vermenigvuldigen en oude beschadigde cellen gaan vervangen. Dit is meestal na 3 tot 6 maanden. De resultaten kunnen jarenlang aanhouden.

seffihair banner
Before & After
Seffihair befora and after
Seffihair Logo